Nie tego szukasz ? Przejrzyj inne oferty z tej kategorii (Dom i Ogród › Kultura, rozrywka i edukacja › Książki tematyczne i podręczniki). Możesz też zawsze przejść na stronę główną lub skorzystać z wyszukiwarki. ⊗
Oferta wygasła!
Sery, masło, jogurt, kefir
Należy do serii:
TRADYCYJNY SMAK
Autor:
Edith Zeltner
Lotte Hanreich
Tłumacze: Floriańczyk Barbara
Wydawca: Multico
Oprawa: Twarda
Format: 15.2x21.5cm
Liczba stron: 176
Jak samodzielnie zrobić ser z mleka krowiego, owczego lub koziego? Smak domowego masła, sera czy twarożku jest wyjątkowy. Wystarczy dobrej jakości mleko, niezbędne dodatki oraz sprawdzony przepis, by samemu wyprodukować doskonały nabiał – zawsze świeży, bez konserwantów.
Domowe sery, twarogi, kefir czy masło będą zdrowym i atrakcyjnym urozmaiceniem naszych posiłków. Goście nie uwierzą, że te przysmaki zrobiliśmy sami.
Nasz poradnik zawiera ponad 120 szczegółowych przepisów na przetwarzanie krowiego, koziego i owczego mleka. Pozwolą one we własnej kuchni zrobić m.in.:
• twarogi i twarożki, ser smażony i kwargiel
• bryndzę i mozzarellę, pecorino i fetę
• ser monastyrski i ser piwny
• sery pleśniowe – brie, camembert, roquefort
• sery półtwarde i twarde – tylżycki, cheddar, ementaler, parmezan
• śmietanę i masło
• zsiadłe mleko, jogurt i kefir
Ponadto: wszystko na temat mleka, wyposażenie serowni, ogólne zasady wytwarzania serów, tajniki obróbki skrzepu, przyczyny powstawania wad serów
Praktyczny poradnik dla domowych serowarów.
Chcesz wrócić do tej oferty później? Możesz dodać ją do listy ulubionych, aby o niej nie zapomnieć lub też oznaczyć jako ignorowaną jeśli nie spełnia ona Twoich oczekiwań za pomocą ikon w prawym górnym rogu ogłoszenia. ⊗
Oferta jest już nieaktualna? Być może zawiera nieprawidłowo oznaczoną lokalizację, błędny numer telefonu czy w inny sposób narusza regulamin? Zgłoś nam ten problem - oferta zostanie sprawdzona w pierwszej kolejności! ⊗